Tags

, , , , , ,

Lideri pentru Justitie (Leaders for Justice)

afis-A3-vertical-212x300Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer lansează apelul la candidaturi pentru cea de-a 5-a ediţie a programului de leadership pentru tineri juristi români – Lideri pentru Justiţie (Leaders for Justice).

Programul este deschis studenţilor la drept (aflaţi în ultimul an de studiu), masteranzilor, doctoranzilor şi tinerilor jurişti aflaţi în primii 5 ani de carieră. Trimiteţi candidatura în limba engleză la adresa doru.toma@kas.de până la data de 20 octombrie 2013.

Vor fi selectaţi 20 de tineri cu potenţial de lideri!

Candidatura trebuie să conţină:

 • CV-ul
 • scrisoare de motivaţie de o pagină
 • un eseu de maxim 2 pagini în care să prezinţi o schimbare pe care ai dori să o aduci sistemului de justiţie din România: alege o schimbare, descrie-ne ce ar presupune şi cum ar trebui să arate sistemul după implementarea acesteia. Toate documentele trebuie redactate în limba română, Times New Roman 12, distanţa 1,5 între rânduri.

Procesul de selecţie va consta din 3 etape:

 • preselectarea aplicaţiilor scrise
 • interviuri cu candidaţii preselectaţi (11 – 17 noiembrie 2013)
 • assesment center

Atât candidaţii selectaţi cât şi cei respinsi vor fi informaţi prin e-mail.

Comunicarea rezultatului final: 6 decembrie 2013

Sesiunile de training: februarie – iunie 2014

Scurtă descriere a programului

 • Scopul principal al programului îl reprezintă formarea unei reţele de tineri motivaţi care să îşi asume valorile statului de drept şi integritatea profesională ca repere fundamentale în activitate şi care să fie pregătiţi să promoveze aceste valori în rândul colegilor de breaslă.
 • Obiectivele acestui program sunt instruirea unor tineri jurişti talentaţi, astfel încât să devină adevăraţi lideri, înzestrarea acestora cu abilităţi esenţiale în acest sens, precum şi cu informaţii de substanţă cu privire la principiile democraţiei şi ale statului de drept, şi nu în ultimul rând cu cele de etică profesională. Tinerii selecţionaţi vor fi implicaţi în proiecte individuale şi de grup pentru a avea o înţelegere practică asupra a ceea ce înseamnă să fii un adevărat lider.
 • Grupul ţintă al acestui program este constituit din 20 de tineri jurişti – studenţi la drept aflaţi în ultimul an de studii, masteranzi, doctoranzi sau absolvenţi de studii juridice aflaţi în primii 5 ani de carieră profesională, care au potenţialul de a deveni lideri. Tinerii selecţionaţi, provenind de pe întreg teritoriul României şi din toate domeniile vieţii juridice. Ei trebuie să fie motivaţi să îşi asume un rol proactiv în evoluţia sistemului juridic şi socio-politic din România.
 • Activităţile cuprinse în acest proiect vizează trei componente majore: abilităţile de leadership; înţelegerea mecanismelor din sistemul de justiţie si interacţiunea cu personalităţi din domeniu; simularea unor procese decizionale concrete din sistemul de justiţie.
 • Rezultatul acestui program de leadership va consta în instruirea susţinută a celor 20 de tineri jurişti şi crearea unei reţele naţionale de tineri profesionişti în domeniu.

sursa: http://startub.unibuc.ro/2013/09/lideri-pentru-justitie-program-de-leadership-pentru-tineri-juristi-romani/

Advertisements