Tags

, , , ,

holand

Holland Education Day are loc joi, 14 martie, la Bucuresti, iar acestea sunt cateva dintre lucrurile care se intampla si pe care n-ar trebui sa le ratezi:
  • Prezentari sustinute de fiecare dintre universitatile din consortiul Holland Education, pentru a te familiariza cu sistemul olandez de invatamant si cu ofertele lor
  • Mini-expozitia educationala, prin care vei putea discuta pe larg direct cu reprezentantii universitatilor
  • Receptia gazduita de Ambasadorul Olandei in Romania

Universitati

Hanze University of Applied Sciences, Groningen Hanze University of Applied Sciences, Groningen
Stenden University of Applied Sciences Stenden University of Applied Sciences
The Hague University of Applied Sciences The Hague University of Applied Sciences
Wageningen University Wageningen University
University of Twente University of Twente
HAN University of Applied Sciences HAN University of Applied Sciences
Leiden University Leiden University

program: http://www.hollandeducation.ro/detalii

De ce Olanda?

Calitatea Educatiei si Cercetarii de renume mondial: 12 universitati din cele 19 de cercetare din Olanda se afla in Top 200 (Times Higher Education), urmatoarele 7 ocupand locuri pana in 350. Universitatile olandeze folosesc metode inovative de lucru cu studentii, si iti vor valorifica creativitatea.
Mediu de studiu “extra-international”: peste 87.000 de studenti internationali studiau in Olanda in anul universitar 2011-12, ceea ce inseamna ca la terminarea studiilor vei fi pregatit pentru a lucra oriunde in lume ti-ai dori. Acest aspect devine si mai important cand ne gandim la marimea Olandei in contrast cu impactul pe care l-a avut si il are si in prezent in economia mondiala.
Cea mai mare diversitate de programe in limba Engleza (pentru o tara non-nativa vorbitoare a acestei limbi): Olanda a fost prima tara ne-vorbitoare de limba engleza in care au inceput sa se predea cursuri in intregime in Engleza. Acum, diversitatea acestora depaseste pe a oricarei alte destinatii de studiu din lume.
Invatamant accesibil: Taxe de scolarizare mici (1.800 EUR/an) pe care o poti acoperi printr-un imprumut guvernamental foarte avantajos. De la 1 ianuarie 2014, studentii Romani nu vor mai avea nevoie de un permis de munca pentru a lucra part-time in Olanda astfel putand suplini nevoia de finantare cu venituri din activitatea lor cat si beneficiind de o bursa guvernamentala de pana la 500 EUR/luna.
Un sistem pregatit sa raspunda nevoilor tale: in Olanda, vei gasi un sistem de invatamant care iti poate oferi pregatirea de care ai nevoie. Daca vrei un program de studiu practic, orientat spre ceea ce cauta potentialii angajatori, exista 39 de universitati de stiinte aplicate cu o oferta larga de programe construite tocmai pentru a te ajuta sa fii pregatit pentru un job in domeniul care te intereseaza. Iar daca ceea ce iti doresti este sa lucrezi in cercetare sau in mediul academic, una dintre cele 19 universitati de top de cercetare te poate pregati pentru un asemenea traseu.
Advertisements