Tags

, , ,

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) ii invita pe toti cei interesati de o colaborare, sa transmita un CV.

iicmer

Se cauta în special candidați cu experiență și activitate profesională în domeniul studierii istoriei recente, cu performanțe în managementul proiectelor, care au activat sau activează în cadrul unor instituţii, asociaţii, ONG-uri, publicații, entități media ș.a.

Contact: Toți cei care doresc să colaboreze cu IICCMER sau să activeze în cadrul IICCMER, sunt rugați să trimită pe adresa office@iiccmer.ro un Curriculum Vitae din care să nu lipsească lista publicațiilor și datele de contact până la 15 februarie 2013.

3783-Memorialul Durerii

Despre IICCMER:  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este un organism guvernamental care studiază, documentează și susţine conștientizarea publică a istoriei comunismului în România, prin proiecte de cercetare, educaţionale, editoriale și muzeale. IICCMER analizează natura, scopul şi efectele totalitarismului din România în perioada 1945-1989, dar şi memoria acestui regim în exilul românesc şi în perioada postcomunistă.

Institutul coordonează câteva proiecte unice în ţară în acest domeniu, cum ar fi: șantiere arheologice de descoperire a victimelor Securităţii; Muzeul Memorial Râmnicu Sărat – fost penitenciar pentru deţinuţi politici; singura Universitate internaţională de Vară din România pentru studierea istoriei comunismului; primul manual de istorie a comunismului; Fototeca – cea mai mare bază de date online gratuită cu fotografii din timpul comunismului; singurul program de master privind studierea istoriei comunismului; arhiva exilului românesc; proiecte mediatice de filme documentare.

Pentru mai multe detalii privind activitatea Institutului, vizitați http://www.iiccmer.ro

Advertisements