Tags

, ,

* din pacate termenul a expirat pentru 2012, but it’s good to have in mind for next year 😉

“Bursele Bostina” sunt un concurs, nu un examen la facultate, ceea ce inseamna ca nu urmarim abilitatea candidatilor de a inmagazina definitii si a turui lectia, ci abilitatea de citi o lege intr-un context teoretic si sustine argumentat un punct de vedere.

bostina

Bursele Bostina sunt burse de merit si se acorda studentilor la drept din anul IV al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi si Babes-Boylai din Cluj si din anii III si IV ai Universitatii din Bucuresti. Bursele, in valoare de 200 de EURO lunar, vor fi acordate pe perioada anului de invatamant universitar (octombrie – iunie) in care beneficiarul este implicat in activitatile academice.

Bursele se acorda castigatorilor unor sesiuni de comunicari stiintifice pe teme de drept comercial, ca parte a programului nostru de CSR, care are ca pilon central principiul ca tinerii studenti trebuie sa fie incurajati si sprijiniti sa caute excelenta in profesia pe care si-au ales-o.

Tema propusă pentru anul acesta este:
Contenciosul Administrativ în lumina Noului Cod de Procedură Civilă şi a Legii de aplicare a Noului Cod de Procedură Civilă.
Atenţie, tema este aceeaşi pentru anul IV şi pentru anul III [Bucureşti] însă aşteptările sunt clar diferite pentru cei din anul IV.
Participanţii vor trimite până în data de 11 noiembrie 2012 [23:59:59, ora din e-mail]

  • – Un eseu de MAXIMUM 10 pagini [font: Times New Roman, corp 11, spaţiat la  1 ½ rânduri] pe tema – propusă.  Documentul va fi salvat în format PDF.
  • O prezentare power-point care să reprezinte “sumarul” eseului  şi care se poate susţine într-un interval de timp de 7 minute.
  • – E-mail-urile vor fi trimise pe adresa ovidiu.constantinescu@bostina.eu, având ca titlu: BURSELE BOŞTINA – nume, prenume – universitatea şi anul de studiu.
  • – Eseul şi prezentarea power-point vor fi trimise ÎN ACELAŞI MAIL – cei care trimit fie doar eseul fie doar power-point-ul nu vor fi înscrişi în concurs;
  • – Termenul-limită ESTE TERMEN-LIMITĂ şi lucrările primite DUPĂ 11 noiembrie 2012 ora 23:59:59 nu vor fi luate în considerare.
Cei selectaţi vor fi anunţaţi din timp pentru a se pregăti în vederea susţinerii prezentărilor  în cadrul Sesiunilor de Comunicări “Bursele Boştină” , programate să aibă loc în perioada 18 – 30 noiembrie în fiecare centru universitar în parte [diferenţiat anul III  de anul IV, în cazul Bucureştiului].Găsiţi AICI Regulamentul Sesiunii de Comunicări “Bursele Boştină”

    http://blog.bostina.eu

Advertisements