Tags

, , , , , , , , , ,

De la idee la plan de afaceri: cursuri gratuite pentru tineri antreprenori în decembrie

Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” continuă seria de cursuri gratuite dedicate viitorilor antreprenori în industrii creative.

Cum poate ajunge o idee plan de afaceri și care sunt soluțiile la obstacolele cele mai temute? Tinerii care se vor înscrie la sesiunile lunii decembrie vor pleca acasă cu un număr mare de răspunsuri grupate pe capitolele unui business plan: descrierea sectorului, a statutului de antreprenor, planul de marketing, strategia de comunicare, strategia de vânzări, strategia financiară, aspecte legale și de capital uman sau managementul riscului. Caietele cursanților se vor transforma, cu ajutorul trainerilor, pe parcursul a 3 zile, în primele lor planuri de afaceri.

  1. Péter Barta este consultant cu o vastă experienţă în management, în special în domeniul managementului de proiect.În prezent, Péter Barta este Director Executiv al Fundaţiei Post Privatizare (FPP), dar şi mentor în cadrul School for Startups România.
  2. Dragoş Pîslaru este de formaţie economist, absolvent al ASE București, absolvent masteral al Universităţii London School of Economics din Londra şi bursier al Universităţii Harvard. În prezent, este manager general al GEA Strategy & Consulting s.a. Dragoș Pîslaru activează de peste 12 ani ca expert și trainer în proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă.
  3. Alina Niculescu-Manea are o formație universitară în comunicare şi economie, fiind absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Științele Comunicării, Universitatea București, şi a Facultăţii de Relații Economice Internaționale, ASE. Professional experience: Graffiti/BBDO şi McCann-Erickson, Corporate Social Responsibility, fondator al unor startup-uri în publishing. A colaborat ca jurnalist de modă şi lifestyle cu revistele ELLE şi Exces.
  4. Ioan Toderașc este director executiv al Centrului pentru Promovarea Cercetării și Inovării, organizație non-guvernamentală care promovează programe și proiecte independente de cercetare aplicativă și inovare.
  5. Dragoș Neamu este inițiatorul proiectului de înființare a primei rețele culturale organizaționale din România, Rețeaua Națională a Muzeelor, al cărui președinte este din 2006, anul înființării.
  6. Raluca Bem Neamu este trainer de mai bine de zece ani și activează în mai multe subdomenii ale culturii.
  7. Cristina Raţiu: timp de 3 ani, aceasta şi-a derulat activitatea ȋn zona de training şi teambuilding, ȋntr-o companie de training, iniţial pe partea administrativă, ajungând ca ulterior să conceapă programe de training sau servicii noi.
  8. Oana Ioniţă Năsui: experiența sa profesională a început aproape simultan cu proiecte în domeniul for-profit și non-profit, în domeniul privat (agenție de publicitate și organizație non-profit). Oana continuă și acum acest „duplex” profesional, în ambele sectoare – profit și non-profit.

Photo: Între 4 și 19 decembrie, la București, reluam cursurile gratuite pentru viitorii antreprenori în industrii creative. Cei care se înscriu pot învăța de la trainerii programului cum se poate transforma o idee în afacere, fie că e vorba de arte, design, film, muzică, advertising, publishing sau alte domenii bazate pe creativitate. Mai multe detalii despre proiect, aici: http://www.crestetalente.ro/de-la-idee-la-plan-de-afaceri-cursuri-gratuite-pentru-tineri-antreprenori-in-decembrie/

Formularul de înscriere cuprinde rubricile pe baza cărora se va face selecția participanților, luând în calcul în principal dorința lor de a dezvolta o afacere în sectorul creativ, dar și alte criterii. Înscrierile au inceput saptamana trecuta si se încheie cu trei zile înainte de debutul fiecăreia dintre cele 5 sesiuni ale lunii decembrie. Doritorii pot selecta o singură sesiune, în limita locurilor. Doar cei selectați vor fi contactați telefonic de către membrii echipei de proiect.

Cursurile se vor desfășura între 4 și 19 decembrie în 5 sesiuni.

Locurile sunt limitate la fiecare sesiune de training (maximum 25), însă cei care care nu se înscriu pentru luna decembrie își pot exprima interesul pentru cursurile de anul viitor printr-un mesaj la adresa training@crestetalente.ro. Aceștia vor fi anunțați prin email despre datele viitoarelor sesiuni de curs.

AGENDA detaliată a sesiunilor din decembrie poata fi consultată la adresa: www.crestetalente.ro. Cursurile sunt certificate CNFPA. La scurt timp după finalizarea cursului, participanții absolvenți vor fi contactați de organizatori pentru a li se înmâna diploma.

* Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative” este realizat printr-un parteneriat între Fundația Post-Privatizare, Asociația ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare și Consultanță în Domeniul Culturii, M&C Strategy Development, Universitatea București și Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași. Proiectul “Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni!” Detalii: www.crestetalente.ro.

Advertisements